Biografie Linsey

Biografie/CV Linsey Castelen

Linsey is een getalenteerde, energieke en unieke danseres. Dansen deed Linsey al toen ze haar eerste stapjes kon zetten. Op haar elfde is ze begonnen met het volgen van danslessen bij dansschool Moves in Almere. Ze wilde graag in het demo team komen en besloot daarom hier hard voor te trainen. Na zes maanden mocht ze in het demo team dansen. Samen met het demoteam heeft ze veel opgetreden en meegedaan aan wedstrijden in heel Nederland. Ze was altijd vastberaden en doelgericht aan het trainen. Linsey heeft zes jaar in het demo team gedanst. Hierna besloot ze om iets nieuws uit te proberen. Bij de zelfde dansschool waar ze begon volgde krump. In deze dansstijl kon ze haar emotie uiten. Het diende voor Linsey als een uitlaatklep.

Na een tijdje startte bij de dansschool ook de freestyle classes onder leiding van Daniel en Roche. Ze besloot deze lessen te volgen en sindsdien is freestyle dansen onderdeel geweest van haar dans. Ze heeft choreografie achter zich gelaten omdat ze de behoefte had om haar eigen ding te doen in de dans. Linsey’s favoriete dansstijl is Hip-Hop. Haar freestyle docenten Daniel en Roche gaven haar de handvaten om haar eigen freestyle te ontdekken. Na een wereldberoemd evenement Juste Debout bezocht te hebben kreeg ze de smaak te pakken. Linsey werd geïnspireerd en deed vanaf dat moment mee aan diverse battles op nationaal en internationaal niveau. In de battle wereld stonden in die tijd de mannen altijd aan de top, hier wilde Linsey verandering maken door als vrouw ook te strijden. Met haar explosieve en excentrieke dansmoves heeft Linsey zowel individueel als duo en crew veel battles gewonnen. Ze is een inspiratie bron voor veel vrouwen in de danswereld.

Naast haar grote passie dansen studeert Linsey ook nog. Dansen is voor haar een van de belangrijkste bezigheden. Ze kan zich niet voorstellen hoe haar leven eruit zou zien zonder dans. In haar les probeert ze de leerlingen dezelfde handvaten toe te reiken zoals zij die heeft gekregen. Ze vindt het belangrijk dat de leerlingen zichzelf kunnen zijn en dat ze hun emoties kunnen uiten in de dans. Muziek is voor Linsey haar grootste inspiratiebron. Zonder de muziek is er volgens haar ook geen dans. Verder haalt ze inspiratie uit andere sporten. Linsey is nog lang niet uitgedanst. Ze heeft namelijk nog veel doelen die ze wilt bereiken.

Linsey Castelen
  • © Social Dance 2013. All Rights Reserved.