Freestyle Hip-hop class

In de freestyle hip hop class leren de studenten hun eigen dansstijl te ontdekken of te creëren. In deze lessen wordt geprobeerd de studenten door middel van mijn creativiteit en hun eigen creativiteit zichzelf te inspireren. Om zo bewust te worden van de energie van zich zelf en de energie om hen heen. De freestyle hip hop class is een les waar men leert naast het technische van dans een nog (complete) danser te worden, door te leren met hun ziel te dansen.

Deze positieve aura kan ook van grote toepassing zijn in andere dagelijkse bezigheden. De les kan ook helpen om persoonlijke blokkades weg te halen door tools mee te geven en zo meer uit hen eigen dans te halen. Daarnaast leren de studenten niet in hokjes te denken of dansen maar om hun creativiteit in vrije loop te laten. De aanwijzingen in de lessen zijn zowel universeel als persoonlijk gericht zodat iedereen groeit op zijn eigen manier. Verder worden zwakke punten behandeld en sterke punten benadrukt.

Hiphop class:

In de Hiphop lessen wordt er aandacht besteed aan basistechnieken, flow, aanleren van choreografie en stukje zelf (freestyle) ontwikkeling van de hiphop dans. De muziek die wordt gedraaid in de lessen is hiphop muziek van toen en nu. Kortom de les bestaat uit plezier, grensverleggend en sociaal dansen.

House dance:

House dance is ontstaan in de eind jaren 70 en 80 in de nachtclubs in New York. House dance is een stijl met veel verschillende invloeden. Zo heb je invloeden uit de Afrikaanse dansstijl, salsa, hiphop, breakdance, jazz, tap en capoeira. Het voetenwerk in deze dans is uitgebreid en de jack beweging met het bovenlichaam is de voornaamste techniek in deze dans. Daarnaast is de dans erg intensief en vernieuwend.

Breakdance:

Bboying is eind jaren 70 ontstaan. De dans is een mix uit de hiphop dansstijl /cultuur en kent acrobatische invloeden. De dans bestaat uit top rock, down rock, freezes en powermoves. Bboy kent verschillende invloeden uit de salsa en capoeira dans. De lessen zijn leuk, intensief en vooral stoer voor de jongens maar ook voor de meiden.

  • © Social Dance 2013. All Rights Reserved.