• Docenten

Joey

Joey is zelf van oorsprong battle en freestyle georiënteerd geweest qua dans, waarna choreografie in verschillende vormen op zijn pad is gekomen met o.a. ervaring met dans theater. Vanuit die geschiedenis heeft hij een sterk fundament als dansdocent in de vorm van Hiphop Choreografie, Freestyle en Experimental Classes.

Joey geeft 11 jaar les door heel Nederland heen. Het is zijn doel om met Hiphop Freestyle dansers hun eigen lichaamstaal te leren vertalen via verschillende fundamentals vanuit hiphop. Bij de experimental classes worden aspecten vanuit popping toegevoegd waarin de diepgang meer wordt opgezocht

Joey merkt vaak dat leerlingen zich kunnen verliezen in een dansstijl en hierbij hun eigenheid verliezen. Daardoor verliezen ze ook een belangrijk gevoel van zelfexpressie zowel in hun freestyle dans als in een choreografie. Joey heeft dit ook zelf meegemaakt in zijn dans en creatieve proces. Joey vindt het belangrijk dat zijn leerlingen bewustzijn hiervan en dit geeft ook mee in zijn lessen. Door het geven van verschillende tools, technieken en dans oefeningen probeert hij leerlingen te inspireren om uit hun comfort zone te gaan. Uiteindelijk hoopt hij dat zijn leerlingen groeien in het geheel als mens maar ook als danser.

Bij Social Dance zal Joey naast danslessen ook zijn talent delen bij het maken van diverse content materialen zoals video’s.