Stef van Dam

Stef is een creatief persoon en muziekliefhebber en uit zichzelf daarin in verschillende disciplines. Een van die disciplines is dans.

Na in aanraking gekomen te zijn met straat-en clubstijlen zoals Hiphop,House,Popping,Locking,Breakdance. Hij heeft zich er verder in verdiept en veel kennis opgedaan van deze cultuur. Door deze kennis en ervaring heeft hij een eigen manier van dans gevormd. Stef denkt graag ‘out of the box’, dit leidt tot unieke freestyle danscreaties.

Het uit de box denken, muzikaliteit en constant testen van jezelf zorgt ervoor dat oneindige creaties kunnen worden gemaakt op het moment zelf.

Stef zijn favoriete dansstijl is freestyle. Hij vind het belangrijk dat je jezelf kan ontplooien en ook jezelf blijft. Door middel van jamsessies en cyphers deelt hij zijn kennis en zijn kunst op de dansvloer met andere dansers. Stef heeft een opleiding voldaan aan “De Dansopleiding” te Utrecht. Momenteel geeft hij lessen op dansscholen en diverse dansopleidingen. In zijn lessen worden (basis)technieken, maar ook choreografie behandeld. Ook zal hij zijn leerlingen sturen bij het ontwikkelen van zijn/haar eigen freestyle. De sfeer in de lessen is een combinatie tussen hard werken en plezier maken. Allesomvattend hangt er een positieve sfeer in zijn lessen.

Stef heeft een ruime bagage aan ervaring en deze deelt hij graag met zijn leerlingen in de danslessen! Stef, is bereid om zich te blijven ontwikkelen in de dans en Hip-Hop cultuur. Volgens Stef is dansen een manier van kunst beoefenen. “Met kunst ben je nooit uitgeleerd!”